Ontdek de Drentse cultuur tijdens uw vakantie

diever altijd wat te doen 07Diever is een dorp met een historie. Midden op de Brink staat een grote kerk, de Pancratiuskerk, vernoemd naar een ijsheilige. In de zomer is de kerk geopend voor bezichtigingen en in de maand juli is er ook een expositie te zien van de plaatselijke schilderskring. De kerk is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie.

Typisch Drentse hunebedden

Drenthe staat bekend om haar hunebedden. Verspreid door heel Drenthe liggen de enorme en imposante keien uit de oertijd. Om een hunebed te bewonderen hoeft u niet heel ver te reizen, want in Diever ligt een hunebed.

In Borger zit het Hunebedcentrum waar u alles te weten kunt komen over de hunebedden. Een museum waar u even teruggaat naar de prehistorie. Een tijdperk met mammoeten, Neanderthalers, hunebedbouwers, ijzertijdboeren en vele anderen mensen en dieren hebben geleefd in het oude Drentse landschap. Het museum is een indrukwekkende belevenis voor jong en oud.

Het Oermuseum in Diever speelt ook helemaal in op het tijdperk van de prehistorie. In het museum kunt u zien hoe de mensen vroeger leefden. Erg interessant!

Diverse musea in Drenthe

In Drenthe liggen vele musea waar u de Drentse cultuur kunt ontdekken. Enkele voorbeelden zijn het Drents Museum in Assen, het gevangenismuseum in Veenhuizen, Kamp Westerbork, het historische dorpje Orvelte of het Veenpark bij Emmen. Waar uw interesse ook ligt, er is altijd een leuk museum in de buurt.

Shakespeare Theater in Diever

Naast Bungalow Diever ligt een groot openlucht theater, het Shakespeare theater. Elke zomer wordt er door vrijwilligers uit de verre omgeving een toneelstuk van Shakespeare gespeeld. Romeo & Julia, Othello en Hamlet zijn enkele voorbeelden van bekende toneelstukken die worden gespeeld in het Shakespeare Theater. Lees hier meer over het theater.

Vakantiehuis in het bos

Een moment van rust

Zoek & boek een vakantie
Cultuur Drenthe | Bungalow Diever