Shakespeare al meer dan 75 jaar in Diever!

shakespeare theater bungalow diever 03Waant u zich in de wereld van Wiliam Shakespeare in het Shakespearetheater. Elk jaar weer een groot succes en zeer geliefd bij duizenden bezoekers. Combineer uw verblijf bij Bungalow Diever met een gezellig avondje uit naar het Shakespearetheater.

 

Voorstellingen 2023:

Antonius & Cleopatra (openlucht theater)

Antonius en Cleopatra is een tragedie die op een vrolijke manier de schandelijke affaire tussen de Romeinse generaal Marcus Antonius en de wispelturige Egyptische koningin Cleopatra behandelt. Het gezag van Antonius krijgt steeds meer te lijden onder hun hartstocht waarbij ambitie, liefde en rampspoed uiteindelijk zullen leiden naar hun ondergang. 

Speeldata:

Try-out: 24 en 30 juni, 1, 7, 8, 14, 15 juli. Aanvang 21:00 uur.
16 augustus, aanvang 20:30 uur.

Voorstellingen: 18 (première), 19, 23, 25, 26, 30 augustus, 1, 2, 6, 8, 9, 15, 16, 22 en 23 september. Aanvang 20:30 uur

Matinée: 2 september. Aanvang 14:30 uur

 

Romeo & Julia (Globe theater)

Romeo gaat als Julia naar een feestje en kust daar met Paris die denkt dat Julia Rosalinde is. Hoe moet dit verder? Hoeveel Romeo kan Romeo blijven als hij soms liever Julia wil zijn? Gaan de twee families nog vechtend over straat? Wie duikt er uiteindelijk met wie tussen de lakens en wat kan de vriendelijke Pater Lorenzo nog verzinnen om de prille liefde te redden?

Allemaal vragen die voorbijkomen in deze romantische bewerking van dit wereldberoemde verhaal over liefde, haat en een balkonnetje.

Speeldata:

Try-out: 18, 24, 25, 26 februari en 2 maart, aanvang 20:00

Voorstellingen: 3 (première), 4, 10, 11, 16, 17, 18, 24 en 25 maart, aanvang 20:00

Shakespeare theater naast Bungalow Diever

 

Het Shakespeare theater van Diever ligt naast Bungalow Diever. Dit theater speelde al voorstellingen in 1946 en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekend openlucht theater in Nederland. Elke jaar geven de toneelspelers een andere draai aan de toneelvoorstellingen van Shakespeare. Romeo & Julia, Othello en Hamlet zijn enkele voorbeelden van bekende toneelstukken die worden gespeeld in het Shakespearetheater.

Het openlucht theater is bekend bij menig Shakespeare liefhebber. Dit theater biedt plaats aan 1.000 bezoekers. Onlangs is er naast het bestaande theater nog een heel bijzonder theater gebouwd, het globe theater. Dit is een replica van de befaamde Globe in Londen, waar tussen 1599 en 1645 meerdere stukken van William Shakespeare in première gingen. Onze Globe werd ontworpen door architectenbureau Vandersalm-aim en is volledig uit robuust eikenhout opgetrokken. Het theater is 12 meter hoog en kan 200 toeschouwers herbergen. Het biedt de mogelijkheid om ook in de koude maanden Shakespearestukken te spelen.

Virtuele tour

Wilt u nu alvast een rondleiding door het theater, maak dan een virtuele tour door het theater. Klik hier om een virtuele tour te maken.

 

Lees minder

Vakantiehuis in het bos

Een moment van rust

Zoek & boek een vakantie
Shakespeare Theater Diever | Drenthe