Shakespeare al meer dan 75 jaar in Diever!

shakespeare theater bungalow diever 03Waant u zich in de wereld van Wiliam Shakespeare in het Shakespearetheater. Elk jaar weer een groot succes en zeer geliefd bij duizenden bezoekers. Combineer uw verblijf op Bungalow Diever met een gezellig avondje uit naar het Shakespearetheater.

 

Voorstelling 2022: De koopman van Venetië

De jonge Venetiaanse Bassanio heeft flink wat geld nodig om als huwelijkskandidaat kans te maken op de beeldschone Portia. Via een bevriende koopman leent hij geld van de woekeraar Shylock op voorwaarde dat hij het binnen drie maanden zal terugbetalen. Zo niet, dan is hij Shylock een pond van zijn eigen vlees schuldig. Het lukt Bassanio aardig goed om met het geleende geld indruk te maken op Portia, tot het bericht komt dat de schepen van de bevriende koopman op zee zijn vergaan. Op tijd terugbetalen is opeens niet meer mogelijk en Shylock eist zijn pond vlees op. Er is uiteindelijk heel wat list en bedrog voor nodig om deze tragische komedie met vrolijkheid te eindigen.

Speeldata:

Try-out: 18, 24, 25 juni, 1, 2, 8, 9 juli. Aanvang 21:00 uur

Voorstelling: 10, 12 (première), 13, 17, 19, 20, 24, 26, 27, 31 augustus, 2, 3, 9, 10, 16, 17 september. Aanvang 21:00 uur

Matinée: 27 augustus, Aanvang 14:30 uur

Shakespeare theater naast Bungalow Diever

 

Het Shakespeare theater van Diever ligt naast Bungalow Diever. Dit theater speelde al voorstellingen in 1946 is inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekend openluchttheater in Nederland. Elke jaar geven de toneelspelers een andere draai aan de toneelvoorstellingen van Shakespeare. Romeo & Julia, Othello en Hamlet zijn enkele voorbeelden van bekende toneelstukken die worden gespeeld in het Shakespearetheater.

Het naastgelegen openlucht theater is bekend bij menig Shakespeare liefhebber. Het theater biedt plaats aan 1.000 bezoekers. Onlangs hebben ze naast het bestaande theater nog een heel bijzonder theater gebouwd, het globe theater.

Virtuele tour

Wilt u nu alvast een rondleiding door het theater, maak dan een virtuele tour door het theater. Klik hier om een virtuele tour te maken.

Lees minder

Vakantiehuis in het bos

Een moment van rust

Zoek & boek een vakantie
Shakespeare Theater Diever | Drenthe